aanmelden
Digitale boetiekversterkers in Blackstars Silverline serie
Vijf stijlvolle modellen
Merknieuws 10-10-2019 10:10
Blackstars nieuwe Silverline serie levert dankzij de sterkste processor die Blackstar tot nu toe heeft gebruikt, boetiekklanken in eenvoudig te bedienen versterkers. In totaal zijn er vijf modellen, van een 20 watt combo tot een 100 watt top.

Stijlvol en chique
De Silverline versterkers, ontworpen door hetzelfde team dat Blackstars buizenversterkers maakt, hebben een statig voorkomen met hun zilvergrijze uiterlijk, stijlvolle bedieningspaneel en lederen handvat. Volgens Blackstar doen ze qua klank niet onder voor een buizenversterker, wat komt door het gebruik van de krachtige Sharc processor. De modelingtechniek vangt de karakteristieken van een buizencircuit tot op componentniveau en met de True Valve Power (TVP) techniek wordt de response van verschillende eindversterkers nagebootst. Je kan hierbij kiezen uit EL84, 6V6, EL34, KT66, 6L6 en KT88.

Wat betreft de voorversterker heb je de keus uit Clean Warm, Clean Bright, Crunch, Super Crunch, OD 1 en OD 2. Bovendien heb je de beschikking over twaalf effecten, waaronder phaser, chorus, flanger, tremolo, delay (vier types) en reverb (vier types).


Via de usb-uitgang zijn deep-editing functies beschikbaar en natuurlijk kan je eenvoudig opnemen en oefenen dankzij de uitgang met speakersimulatie. Als luidspreker is gekozen voor Celestion's V-type. 

De hele serie omvat de volgende modellen:

  • Silverline Standard: 20W, 1x10
  • Silverline Special: 50W, 1x12
  • Silverline Deluxe: 100W, 1x12
  • Silverline Stereo Deluxe: 2x100W, 2x12
  • Silverline Deluxe Head: 100W
  • Silverline 2x12 Cabinet

Meer info: www.face.be en www.blackstaramps.com