aanmelden
D'Addario presenteert de XT-serie snaren
Krachtig en duurzaam
Merknieuws 19-09-2019 09:09
Met de XT serie introduceert D'Addario snaren die niet alleen sterk zijn, maar ook lang hun oorspronkelijke klank behouden. Voor alle soorten gitaren!

Voor al je gitaren
Voor de nieuwe in de VS gemaakte XT-serie gebruikt D'Addario hetzelfde koolstofstaal waarmee de krachtige NYXL serie wordt gemaakt.


Dankzij een dunne hydrofobe microcoating gaan ze bovendien lang mee zonder dat ze de sprankelende klank van nieuwe snaren verliezen of onnatuurlijk aanvoelen.


De XT snaren zijn er voor een breed assortiment van elektrische-,  akoestische- en basgitaren tot mandoline, banjo en klassiek gitaar. Allen natuurlijk in diverse snaardiktes.


Opdrukken maar!
Waar veel gecoatte snaren wat minder helder klinken, benaderen de XT-snaren hun ongecoate tegenhangers qua klank. Daarbij zijn ze tot wel 40 procent sterker, dus zullen ze minder snel breken en blijven ze langer toonvast.
D'Addario geeft aan dat als je een snaar een grote terts opdrukt, hij nog niet op driekwart van zijn breekspanning zit. Ideaal voor wie emotionele en gierende solo's wil spelen!

Meer info