aanmelden
Fender markeert 50 jaar Woodstock met Jimi Hendrix Stratocaster
Customshop replica van "Izabella"
Merknieuws 20-08-2019 11:46
Izabella, de gitaar waarmee Jimi Hendrix op Woodstock het Amerikaanse volkslied vertolkte en de laatste gitaar die hij live gebruikte, is door Fenders customshop in een gelimiteerde oplage van 250 stuks opnieuw uitgebracht.

Exacte replica
Om stil te staan bij de vijftigste verjaardag van Woodstock, heeft Fender de meest iconische gitaar van dit legendarische festival opnieuw uitgebracht.
Izabella, de olympic white Stratocaster uit 1968 die Jimi Hendrix bij Manny's Music in New York kocht, is te zien bij MoPOP (voorheen EMP Experience Music Project) in Seattle. De customshop van Fender heeft de gitaar tot in detail nagemaakt. Net als het origineel heeft hij een elzen body met een 3-laagse slagplaat, een flatsawn esdoorn hals met een jaren 60 C-profiel en esdoorn toets met 21 frets. De tremolobrug zes zadels en als elementen zijn drie custom handgewonden '69 single coil Strat pickups geplaatst die worden geschakeld meyt een driestanden schakelaar.
Elke gitaar wordt geleverd met een luxe koffer, gitaarband, hoofdband, gekrulde kabel, herdenkingsboekje en een certificaat van authenticiteit.


Izabella, Hendrix' 1968 Olympic White Stratocaster

Meer info: www.fendercustomshop.com