aanmelden
JBL Eon One Pro preview
Draagbaar line array systeem
Merknieuws 13-09-2017 07:09
Het JBL Eon One Pro compacte en draagbare line array-systeem is het nieuwe broertje van de JBL Eon One personal PA.

Het systeem sluit aan bij de huidige trend van de baskast-plus-zuiltje modellen. De JBL Eon One Pro toren bevat zes 2” speakers. De apart vormgegeven bovenkant zorgt voor een bredere afstraling. Met de ingebouwde accu werkt het systeem zes uur.

In de basis met de 8” woofer zit een 7-kanaals mixer met 2-bands eq en effecten (onder meer galm) per kanaal. Er zijn vier xlr/trs-combo-inputs waarvan twee met schakelbaar hi-Z, twee tulp-ingangen en bluetooth.

De Eon One Pro kan tot een compact blok ingeklapt worden en weegt 17kg.

Hans Lauwens werpt een eerste blik op de Eon One Pro: 'Conceptueel is er niet veel veranderd ten opzichte van de niet-PRO versie. Als je de Eon One Pro zou zien opgesteld naast de Eon One, zie je dat het design een beetje werd herwerkt, maar heb je ook meteen door dat beide systemen fel met elkaar verwant zijn. Wat is er dan precies gewijzigd?

De belangrijkste toevoeging is allicht de ingebouwde herlaadbare lithium ion batterij. De PRO versie kan je dus letterlijk overal gebruiken waar je maar wil. JBL geeft op dat een volledig opgeladen batterij voor minstens zes uur gebruiksgenot kan zorgen. In combinatie met het behouden gebruiksgemak en het compacte design van het systeem, biedt dit natuurlijk enorm veel voordelen en mogelijkheden.

De klank is erg vergelijkbaar met die van de Eon One. Zeer gedetailleerd, zuiver, met voldoende fundament. Verwacht geen overvloed aan dreunende bassen, we moeten immers realistisch blijven en beseffen dat een 8” woofer geen wonderen kan verrichten. Reken wel op een zeer mooie uitgewogen klank. Heel muzikaal, zacht maar toch stevig, professioneel. Een tikkeltje agressie soms in het hoog, maar nooit storend. ‘Agressie’ heeft hier trouwens alles behalve een negatieve bijklank hoor. Misschien moet ik het eerder ‘directheid’ noemen. De limiter beschermt het systeem zoals het hoort en heeft een zachte en niet-abrupte werking.

De Eon One Pro haal je in huis voor € 1499,-. Dat is 500 euro meer dan wat je betaalt voor een gewone EON ONE. Behoorlijk strak geprijsd dus, als je ziet wat je voor dat bedrag allemaal krijgt.'

De volledige test vind je in Musicmaker 450, november 2017. 

 

Bekijk hier de Eon One Pro microsite: 
www.jblpro.com/Microsite-eonone-pro/