aanmelden
Roland 808 Day levert 808-reissue op
Ook heruitgave van de SH-101 synthesizer
Merknieuws 09-08-2017 14:45
8 augustus is voor Roland 808 Day en ook dit jaar introduceerde Roland twee spannende reissues; de TR-08 Rhythm Composer en de SH-01A synthesizer.

TR-08
De Boutique TR-08 Rhythm Composer is volgens Roland een gedetailleerde en natuurgetrouwe emulatie van de beroemde TR-808. De TR-08 is kleiner dan het origineel maar heeft dezelfde sounds, instelopties en de 16 staps sequencer. Het digitale apparaat gebruikt daarvoor de Analog Circuit Behavior (ACB) techniek. Maar er zijn ook nieuwe features; er is een speaker ingebouwd, hij werkt ook op batterijen, heeft een trigger-output, alle knoppen versturen en ontvangen MIDI-control messages en via usb krijg je tien individuele instrumenten-outputs plus MIDI-data. De sequencer heeft 16 'sub-steps' per stap voor extra programmeeropties en het tempo is nauwkeuriger instelbaar. Er is verder een ingebouwde compressor voor de stereo output.

SH-01A
De SH-01A is een met behulp van Analog Circuitry Behavior (ACB) gemodelde versie van de beroemde SH-101 analoge monosynth uit 1982. Roland claimt dat men alle eigenschappen en onvoorspelbaarheden van het analoge origineel digitaal heeft kunnen namaken, maar er is ook veel nieuw aan de SH-01A. Hij is bijvoorbeeld vierstemmig polyfoon en biedt verder Unison en Chord modes. Er is een CV/Gate output, extra syncopties (midi, lfo clock en trigger in), 64 presets, uitgebreide lfo, en een usb aansluiting voor MIDI-data. De SH-01A werkt ook op batterijen, heeft een ingebouwde speaker en is een stukje kleiner dan het origineel. De 100 staps sequencer is gebleven, maar je kunt nu 64 sequences opslaan.

Prijs: € 399,- (TR-08, SH-01A)
Importeur: Roland Central Europe (www.roland.com)