aanmelden
DiMarzio PAF 59 elementen
Humbuckers met klassiek karakter
Merknieuws 02-08-2017 14:04
DiMarzio kondigt de lancering aan van de PAF 59 hals- en brugpickups. De eerste partij komt midden september binnen!

Open en dynamisch
Voor wie op zoek is naar de legendarische klank en dynamiek van de oorspronkelijke Gibson "Patent Applied For"-pickups, brengt DiMarzio de PAF 59 set uit. Zich baserend op zijn Cherry Sunburst Les Paul uit 1959, gebruikte Larry DiMarzio voor de creatie van de nieuwe PAF 59 pickups dezelfde materialen als in 1959, een nauwkeurig paar oren en decennialange ervaring in het wikkelen van spoelen.

Volgens DiMarzio zijn de PAF 59 hals- en brugpickups gebouwd zijn naar een "oud familierecept", dat begint met een gedemagnetiseerde 2½ inch Alnico 5-magneet. De niet-ondergedompelde spoelen worden met een onregelmatig wikkelpatroon in 42 AWG wikkeldraad gewikkeld. De tuning van deze pickups legt de klank en dynamiek van de gitaar vast zonder deze te kleuren.

De PAF 59 halspickup is heel gevoelig, met uitgesproken boventonen. In combinatie met de PAF 59 brugpickup zorgt hij voor een zachte, klassieke overdrive.

Net zoals de vintage "Patent Applied For"-pickups beschikt de PAF 59 brugpickup over een ideaal harmonisch bereik, met precies de juiste punch. De subtiele roll-off van het hoog verzacht de hoge tonen van deze pickup in brugpositie.

De PAF 59 hals- en brugpickups worden in Amerika gemaakt.

Meer info: www.dimarzio.com en www.sound-service.eu