Roland SE-02

Boutique-model met lekker veel knopjes

Merknieuws 23-06-2017 12:22

Roland introduceert in zijn Boutique-lijn de SE-02 synthesizer. Een nieuwe analoge synth die werd ontwikkeld in samenwerking met Studio Electronics. Knopjes, knopjes en nog eens knopjes!

De SE-02 is een monosynth opgebouwd met analoge componenten. De synth heeft drie oscillatoren met zes golfvormen, die 'temperature stabilized' zijn. Dat levert volgens Roland een authentieke analoge sound op, maar is wel altijd op stemming. Verder zit er een 24 dB low-passfilter en een dubbele vca op. Hij beschikt ook over bijvoorbeeld een oscillator-sync, een ruisgenerator, en een ingebouwde digitale delay. De ingebouwde pattern sequencer kan via usb, MIDI of de trigger-input geklokt worden.

De SE-02 werd ontwikkeld in samenwerking met Studio Electronics, een bedrijf dat al lange tijd analoge synths onder eigen naam fabriceert. Het resultaat is deze desktop-unit met lekker veel knoppen. Er zitten 384 presets op en er is ruimte voor 128 zelf geprogrammeerde sounds.



Behalve een mono-out en een hoofdtelefoonaansluiting, is er een input voor externe signalen, vijfpens MIDI-in en -out, een gate-input, plus twee CV inputs, waarvan een voor het filter en de andere voor de pitch. Mocht je geld over hebben en een polyfoon-systeem willen maken, dan kan dat door meerdere SE-02's aan elkaar te koppelen via de Chain Mode.

Importeur: Roland (www.roland.com)
Prijs: € 599,-

zoeken
zoeken