aanmelden
Roli Seaboards Block
Compact, goedkoop & raar
Merknieuws 13-06-2017 21:59
Meestal verdwijnen experimentele MIDI-controllers snel uit beeld. Maar dat geldt zeker niet voor de controllers van Roli. In de Seaboard-serie is er nu de compacte Block-editie.

Roli heeft al geruime tijd diverse Seaboard-controllers op de markt, waaraan nu een compacte en betaalbare controller is toegevoegd: de Seaboard Block. Deze twee-octaafs controller stop je zo in je rugzak in en is met z'n € 329,- een stuk goedkoper dan de Seabord Grand en de Rise. 

3D
Net als de andere Seaboards heeft de Block een 3D-oppervlak met iets wat op toetsen lijkt, maar wat eigenlijk touch-oppervlakten zijn. Je kunt ze gewoon aanslaan, maar ook van voor naar achter glijden, drukken, je vinger op en neer bewegen en van links naar rechts glijden. Bij al deze bewegingen wordt MIDI-controllerdata opgewekt. De draadloze Blocks verstuurt zijn controllerdata draadloos via Bluetooth naar bijvoorbeeld je tablet waarop je de bijgeleverde Noise Synth-app en de Equator Player (beide iOS en Android) kunt bespelen. Maar hij heeft ook een usb-aansluiting waarmee MIDI-data naar je computer stuurt en hem als DAW-controller kan gebruiken. 

Het appraat heeft verder vier DNA-connectors waarmee je diverse andere Blocks kunt koppelen, bijvoorbeeld de Lightpad Block, Touch Block of Live Block. 

Prijs: € 329,-
Importeur: Roli (www.roli.com)