NAMM Show 2017 - dag 4 - inclusief videoreportage!

Met Cordoba, Fender, Ampeg, Morley, Gretsch, Sonor, Aston, Korg, Focusrite, Dexibell, en video Studiologic, Neumann, Paiste, Fender

Merknieuws 17-01-2017 13:45

Ah, kon het maar altijd NAMM zijn! Maar helaas komt aan elk feest een einde. In dit laatste NAMM-verslag een selectie fijne gear waar we de eerste dagen door de grote drukte aan voorbij gelopen waren. Plus ons videoverslag met daarin de vijf toppers van de NAMM Show 2017.

Onze hoofdredacteur André Dodde neemt je in ons videoverslag mee langs de Studiologic Numa Compact 2 (0:30), Neumann HK-80 studiomonitors (1:04), Reverend Mike Watt-Signature bas(2:07), Paiste Color Sound 900-bekkens (3:01) en de Fender American Professional serie (3:38), de ons inziens vijf topproducten van de NAMM Show 2017!




Lees ook onze verslagen van dag 1, dag 2 en dag 3

Spring snel naar je favoriet:
Gitaar
Bas
Drums
Recording
Toetsen 

GITAAR
Córdoba breidt zijn Protégé reeks nylonsnarige instapmodellen uit met de C1M, een met een matte lak afgewerkte variant van de populaire C1. De C1M heeft een sparren bovenblad en een zij- en achterkant van mahonie. Andere kenmerken zijn een palissander toets en brug, vergulde stemmechanieken en een klankgatrozet van ingelegd hout. De gitaar is af fabriek voorzien van Savarez snaren. Dit betaalbare studentenmodel wordt geleverd in vier afmetingen: standaard, driekwart, half en kwart.

cordoba


Twee nieuwe pedalen zagen we bij Way Huge, de Russian Pickle en de Conquistador, die in een gelimiteerde oplage wordt gemaakt. Zoals de naam al aangeeft knipoogt de Russian Pickle naar de Russische versies van de Big Muff, een fuzz dus. Ook de Conquistador geeft een blokgolfvervorming, maar dit pedaal heeft ook een ingebouwde, niet in te stellen gate, waardoor de klank bij het uitsterven afgekapt wordt. Met een beetje inventief spelen kan je prachtige noisy geluiden maken.

 

Fender heeft zijn serie akoestische gitaarversterkers uitgebreid met de Acoustic 100 & 200. Beide zijn voorzien van bluetooth om muziek te streamen en hebben het stijlvolle uiterlijk van de Acoustic SFX en de Acoustic Pro.


BAS
Ampeg's DI met drive-circuit, de SCR DI, is al twee jaar beschikbaar en het lijkt alsof Ampeg het pedaal nu in tweeën heeft gesplitst. De Classic is een bas-DI en de Scrambler (de SCR in de naam van het oudere pedaal) alleen een drive. Handig en goedkoper als je slechts een van de twee functies wilt.





Morley brengt met de verchroomde Limited Edition Power Fuzz Wah een signature pedaal uit van de overleden Metallica bassist. Sommige van de 500 stuks die gemaakt worden zullen worden gesigneerd door Ray Burton, de vader van Cliff. De fuzz wah is te gebruiken met gitaar, bas of toetsen, waarbij je kan kiezen om de fuzz en wah afzonderlijk of gelijktijdig te gebruiken. met een modern/vintage schakelaar kan je de fuzzklank instellen. Warwick's Rock-line komt met een buffer en een RockPower Power LT XXL met heel veel uitgangen, waarvan vele te schakelen zijn tussen 9, 18 en 24V. Een veelzijdige voeding dus.
 
DRUMS
Gretsch is maar wat blij met de terugkeer van Vinnie Colaiuta, en dat wordt gevierd met twee speciale signature snaredrums. Je kunt kiezen uit een 14"x5" en een 12"x4" exemplaar. Beide snaredrums hebben de 6 laags maple-gumwood ketel van de USA Custom serie, maar bij de grotere snaredrum heeft de draagrand een hoek van 60 graden, en bij de kleinere heeft de draagrand een scherpere hoek van 90 graden waardoor je iets minder contact hebt tussen vel en ketel. Beide snaredrums hebben gegoten spanranden en zijn afgewerkt in de Cobalt Blue kleur die Colaiuta op de rest van zijn drumkit heeft.

 

Steve Ferrone kreeg een tweede signature snaredrum bij Gretsch. Naast het aluminium model van een paar jaar geleden gebruikt Ferrone nu een 14"x61/2" model met de drielaags Broadkaster ketel. De zeegroen gelakte trommel is voorzien van Gretsch's 302 serie spanranden en heeft een ingebouwde Tone Control binnendemper. Iedere snaredrum is voorzien van een serienummer en is door Ferrone zelf gesigneerd.

Sonor 
doet het op de NAMM-show wat rustig aan; het echte nieuws beperkt zich tot twee prachtige snaredrums in de 'One of a kind'-serie. De eerste is een 14"x61/2" trommel met een 21 laags beukenhouten ketel  van maar liefst 19.2 mm dik. De trommel is afgewerkt met een binnen- en buitenlaag van Bocote-hout en heeft zwart verchroomde hardware. De tweede trommel meet 14"x71/2" en heeft een 12 laags berkenhouten ketel die 7mm dik is. De hardware is gewoon verchroomd en de trommel is aan de buiten- en binnenkant voorzien van een laagje Cocobolo hout. Van beide trommels worden er elk slechts 70 gemaakt, en de trommel wordt geleverd met een speciale Hardcase, een doosje met accesoires en een certificaat van echtheid.



RECORDING
Oke, de Aston Starlight is een conventionele microfoon, maar wel met een ingebouwde class 2 laser waarmee je exact kunt zien hoe de mic gericht is. Zo kun je nauwkeurig richten op de klankbron en de juiste positie later eenvoudig terugvinden. De Aston Starlight is een kleinmembraan condensatormic met een 20mm cardiode kapsel en een discrete schakeling die een hoog signaalniveau levert. Middels een schakelaar kies je voor een Vintage, Modern of Hybrid klankkarakter. 


 
De Focusrite OctoPre en OctoPre Dynamic zijn beide achtkanaals nieuwste generatie,  Scarlett mic/line preamps met veel headroom, wordclock in/out en een Adat aansluiting. Twee inputs zijn geschikt voor instrumenten en elke input heeft een pad switch en een vijfsegments levelindicator. De A-D converters werken met 24 bit, 96 kHz of vier kanalen bij 192 kHz. De OctoPre Dynamic heeft als extra een extra Adat input en een eenvoudige soft-knee analoge compressor voor elk kanaal. 

 


TOETSEN
Toch nog iets nieuws bij Korg, maar het gaat daarbij wel over een prototype, de Grandstage. Dit is een keyboard op basis van de Kronos hardware met zeven klankopwekkingssytemen in een apparaat; SGX-2, EP-1, CX-3, HD-1, AL-1, Vox Organ, Farfisa Organ. Behalve piano, e-piano, orgel en clavinet komen er ook allerlei synthklanken uit. 

 

 


 Van het Italiaanse Dexibell haden wij nog nooit gehoord, maar vol trots presenteerden ze op de NAMM hun Classico L3 keyboard. Dit is een digitaal pijporgel op basis van zeven verschillende modeling technieken waaruit ook string- en clavecimbel sounds komen die je met de orgels kunt mengen. Vaste NAMM bezoeker Stevie Wonder leek zich in elk geval prima te vermaken met de Classico L3. Dexibell toonde ook hun collectie VIVO digitale piano's. 

NAMM Show 2017: onze dagverslagen en video reportages
Verslag van de beursvloer in Anaheim, Californië

In vier dagverslagen en een preview plus diverse videoreportages brengen we al het nieuws uit L.A. bij jullie op het scherm! Binnenkort natuurlijk ook ruim in Musicmaker, maar bekijk hier op Musicmaker.nl de volgende artikelen:
 
NAMM Show Preview, met Met productnieuws van Fender, Akai, ESP/LTD, Korg, Warwick, Roland, Breedlove, Meinl, ATV en meer
 
NAMM Show Dag 1 verslag, met productnieuws Fender, Paiste, JBL, Roland, Guild, Boss, Music Man, DW, Soundcraft, KeyB
 
NAMM Show Dag 2 verslag, met productnieuws Warwick, Meinl, Fender, Akai, Pioneer, ESP, Ibanez, Tama, Roland, Studiologic
 
NAMM Show Dag 3 verslag, met Ibanez, Reverend, Ashdown, Zildjian, Korg, PRS, Zildjian, Pearl, Neumann, iConnectivity, Dave Smith Instruments 
 
NAMM Show Dag 4 verslag, met videoreportage Studiologic, Neumann, Reverend, Paiste, Fender en productnieuws Cordoba, Fender, Ampeg, Morley, Gretsch, Sonor, Aston, Korg, Focusrite, Dexibell


zoeken
zoeken