NAMM Show 2017 - dag 3

Met Ibanez, Reverend, Ashdown, Zildjian, Korg, PRS, Zildjian, Pearl, Neumann, iConnectivity, Dave Smith Instruments,

Merknieuws 17-01-2017 13:42

Hoeveel gearnieuws kun je aan voordat je verzadigd bent? Ondanks de eerste blaren en de vermoeide benen, is onze honger voorlopig onstilbaar. Dag 3 bracht ons weer een heerlijke overvloed aan gear!

Lees ook onze verslagen van dag 1 en dag 2!

Spring snel naar je favoriet:
Gitaar
Bas
Drums
Recording
Toetsen 

GITAAR 
We verwachten dat PRS hoge ogen zal gooien met zijn exclusieve J-MOD 100 John Mayer signatureversterker. Die zal een flink bedrag gaan kosten, maar dat zal niet gelden voor die andere nieuwe PRS versterker, de Sonzera. Deze betaalbare tweekanaals buizenversterker wordt in drie versies uitgebracht: een 20 watt combo en een 50 watt combo en top. De kanalen hebben ieder een eigen driebands EQ sectie. De schakelbare springreverb is op de 50 watt modellen per kanaal in te stellen. 

In 1987 bracht Ibanez de RG serie en Steve Vai's JEM signature uit. Dat betekent dat beide modellen dit jaar hun 30ste verjaardag vieren. Voor de RG wordt dat gedaan met drie gitaren, twee zes- en een zevensnarige, in de Premium serie. Ze hebben een top en toets van curly esdoorn en een elfdelige hals met rvs frets en oplichtende positiemarkeringen aan de zijkant.
Ook van de JEM worden 3 modellen uitgebracht, met dezelfde kleuren als in de vrolijke jaren '80. Zowel deze JEM's als de RG's worden in een gelimiteerde oplage uitgebracht.


Het geluid van actieve pickups uit een passieve elementset-up. Dat is wat PowerWire belooft. Het geheim? Een in de plug van de gitaarkabel ingebouwde preamp. Deze zorgt voor een laag- en hoogweergave die volgens de fabrikant beter is dan van veel actieve elementen. De verbetering van de geluidskwaliteit kan zelfs de vergelijking met high-end kabels doorstaan.

pw

Er zijn vier modellen verkrijgbaar. De Clean Boost CB6 kabel is bedoeld voor elementen met een lage output en zorgt voor een cleanboost van 6 dB, terwijl de Clean Boost CB0 een 0 dB boost levert voor pickups met een hoge output en piëzo-elementen. De Super Sizzle (SS) zorgt voor een subharmonische bassboost voor een rijker geluid, en de Dynamic Distortion TS09 voor een klassiek distortioneffect. Alle vier de preamp-pluggen zijn voorzien van een batterij.

BAS
Al jaren bestookt Reverend ons met foto's van de nieuwe Mike Watt-signature, die er veelbelovend uitzagen. Nu is de bas van Watt, bekend van The Minutemen, fIREHOSE en Iggy Pop, er. Leuk detail: het duurde zes prototypes voordat Watt tevreden was. Dat er een groene moest komen was zeker, maar de oranje werd op het laatste moment door Mike afgekeurd. Drie weken voor de NAMM meldde hij dat de tweede kleur hetzelfde moest worden als zijn Swatch-horloge. Reverend stuurde zijn horloge op naar Azië (!) en wij zagen vandaag deze kleur op zijn bas. Het is niet altijd makkelijk om een basfabrikant te zijn. Het resultaat is trouwens een prachtige, superlichte, short scale-bas met een hals en body van korina en twee halve humbuckers (split P). De input echo't zijn oude Gibson EB3.


De groene versie van de Mike Watt-signature, De ander is geel/oranje 

Het Britse Ashdown toonde twee nieuwe en kostbare pedalen, die beide rond de € 300,- zullen zitten. De eerste is een fantastisch klinkende DI, die moet concurreren met onder meer de VT Bass en de Sansamp Bass DI. De Ashdown heeft echter een écht werkende buis in het circuit. Dat laatste geldt ook voor de fuzz die samen met en voor ex-Jamiroquai-bassist Stuart Zender is ontwikkeld.




DRUMS
Zildjian
 herintroduceert de K Custom Special Dry bekkens. De Special Dry bekkens zijn er nu als rides crashes, crashes, hihats, china's en splashes, en in vergelijk met de Special Dry's van een paar jaar geleden zijn de nieuwe modellen aanzienlijk minder droog en veel muzikaler. In totaal zijn er maar liefst 15 verschillende modellen. Meest opvallende van het setje is de indrukwekkende 23" ride. 


Pearl breng dit jaar de focus duidelijk terug naar high-end drums. Het merk voegt in de Masterwork serie vijf nieuwe ketelsamenstellingen toe, die de klanten een beetje moeten helpen bij het maken van een keuze. Deze Sonic Select Shell recipies geven een beetje de richting aan die je met de klank op kunt. Bij namen als Studio, Heritage, Urban, Stadium en Modern Dry krijg je al snel een idee van de klank. Ook nieuw is dat je bij Masterwork nu ook kunt kiezen voor gumwood in de ketelconstructie. Zo heeft de Studio uitvoering van de Sonic Select Shell een ketel die is gemaakt van een esdoorn en gum combinatie. Daarmee is de set een directe concurrent van de in de VS gemaakte Gretsch drumkits. 

 

RECORDING
Zeker, Neumann maakt prachtige microfoons, maar ook allerlei andere hardware. Het bedrijf nam enige jaren geleden het merk K&H, makers van topkwaliteit studiomonitors, over. Nu is er dus de Neumann KH 80 dsp, een tweeweg speaker met baspoort en ingebouwde dsp. Met behulp van de bijbehorende software zal de KH-80 zichzelf kunnen calibreren op de akoestiek van de luisterruimte. De gebruiker kan dat natuurlijk ook handmatig doen. O.m. dankzij de MMD waveguide levert de KH-80 een rechte weergave met een brede sweet spot. De monitor bevat een 4" woofer en een 1" tweeter met waveguide en 120 cq. 70 Watt versterkers. 

 

 

iConnectivity maakt razend handige midi interfaces en presenteert de ConnectAUDIO2/4. Deze 2 in, vier uit 24/96 kHz usb 2.0 audio en midi interface voor Mac, PC. Linux en iOS, kost slechts 150 Dollar. Opvallend is het touch display voorop en de levelmeters. Hier kun je alle instellingen maken, dus daarvoor is geen software nodig. Er zijn twee mic preamps met combi inputs en fantoomvoeding, twee gebalanceerde stereo outputs, een hoofdtelefoonaansluiting en een midi in/out. De voeding komt uit de usb aansluiting en je krijt er Ableton Live Lite, plus een pakket Big Fish Audio sounds bij.

 


TOETSEN
Dave Smith Met 'one knob per function' is de REV2 een droom om te programmeren, maar er zijn ook 512 presets. Het keyboard omvat vijf octaven, is semi-weighted en voorzien van velocity en aftertouch. 



Korg’s analoge remake van de aloude Arp Odyssey was vorig jaar een hit. Maar net zoals de Japanners dat eerder met de MS-20 Mini deden, had deze versie kleinere toetsen. En net zoals eerder met de remake van de MS-20, komt er nu ook een full size Odyssey. Natuurlijk kun je weer kiezen uit drie kleurstellingen en krijg je alle drie karakteristieke Odyssey-filters in één synth. Eindelijk een nieuwe Odyssey die zich in niets onderscheidt van het origineel! Nou ja, niets: de nieuwe is klinkt toch ietsjes anders en is natuurlijk veel betrouwbaarder.

 

NAMM Show 2017: onze dagverslagen en video reportages
Verslag van de beursvloer in Anaheim, Californië

In vier dagverslagen en een preview plus diverse videoreportages brengen we al het nieuws uit L.A. bij jullie op het scherm! Binnenkort natuurlijk ook ruim in Musicmaker, maar bekijk hier op Musicmaker.nl de volgende artikelen:
 
NAMM Show Preview, met Met productnieuws van Fender, Akai, ESP/LTD, Korg, Warwick, Roland, Breedlove, Meinl, ATV en meer
 
NAMM Show Dag 1 verslag, met productnieuws Fender, Paiste, JBL, Roland, Guild, Boss, Music Man, DW, Soundcraft, KeyB
 
NAMM Show Dag 2 verslag, met productnieuws Warwick, Meinl, Fender, Akai, Pioneer, ESP, Ibanez, Tama, Roland, Studiologic
 
NAMM Show Dag 3 verslag, met Ibanez, Reverend, Ashdown, Zildjian, Korg, PRS, Zildjian, Pearl, Neumann, iConnectivity, Dave Smith Instruments 
 
NAMM Show Dag 4 verslag, met videoreportage Studiologic, Neumann, Reverend, Paiste, Fender en productnieuws Cordoba, Fender, Ampeg, Morley, Gretsch, Sonor, Aston, Korg, Focusrite, Dexibe

 

 

 

 

zoeken
zoeken