Michelle Hindriks en Ciel - Brighton rocks

Interview met een Nederlandse bassist, zangeres en songwriter die de oversteek maakte

Muzieknieuws 06-10-2023 15:10

Een Nederlandse die verliefd werd op het plaatsje Brighton en die daar een band begon met een Spanjaard en een Engelsman. Dat verhaal was voor ons al een goede reden om de band Ciel te spreken. Het hele interview lees je in Musicmaker en hier hoor en zie je de band in actie.

Dit is een extra artikel bij het interview van Ciel in Musicmaker 497, november - december 2023. Deze is nu uit en je kan hem makkelijk en zonder verzendkosten bestellen via muziekmagazines.nl.

Foto: Ben Houdijk

Michelle Hindriks is bassist, zangeres en songwriter van CIEL, die je het beste een Europese band kan noemen. Het vanuit Brighton opererende trio bestaat naast Michelle uit de Britse drummer Tim Spencer en de Spaanse gitarist Jorge Bela Jimenez. 
Michelle vertelt in het Musicmaker-interview onder meer: ‘Ik las als tiener over de stad in een magazine. Volgens het artikel - met veel foto’s - was het een supertoffe, kleurrijke plek waar veel gebeurde. Ik weet niet waarom, maar het was liefde op het eerste gezicht en een paar jaar later besloot ik er gitaar te gaan studeren. Tijdens mijn eerste vakantie had ik mijn huidige band al ontmoet. Voor de band was het natuurlijk ook een vraag: zou ze blijven of gaat ze terug? Ik ben uiteindelijk alleen naar Nederland teruggegaan om mijn spullen op te halen.’

Ondertussen speelt de band door heel Europa - met onder meer The Blood Red Shoes - en ze zijn zowel in Nederland en Engeland zeer actief. Afgelopen jaar stond de band op Eurosonic/Noorderslag, maar ook de BBC pikte het trio op.



En als je wilt weten hoe Ciel op de plaat klinkt? Zoek niet verder:



zoeken
zoeken