aanmelden
Amsterdam Guitar Heaven - Gearshow Gitaar & Bas - Workshops Gitaar & Bas
zaterdag 21 november in 8 zalen van Q-Factory Amsterdam!
Events 10-09-2020 16:09
Amsterdam Guitar Heaven is een beurs-met-workshops-dag. Voor gitaristen en bassisten! De Gearshow Gitaar & Bas vindt plaats in de Grote Zaal van Q-Factory Amsterdam, het gebouw waar ook onze redactie is gevestigd. De gitaar- en basworkshops kun je volgen in de Kleine Zaal, Barzaal en nog een vijftal zalen.

Op zaterdag 21 november kunnen wij ondanks de coronasituatie een perfect beurs/workshop-event voor gitaristen en bassisten neerzetten; uiteraard volgens RIVM-richtlijnen. We organiseren deze dag samen met onze collega’s van Gitarist en De Bassist en met Guitar Matrix, Stichting Output, Gitaarschool Nederland en EGTA.

Gearshow Gitaar & Bas
Op de Gearshow Gitaar & Bas kunnen de bezoekers de nieuwste bassen, gitaren, versterkers, pedalen, software en accessoires zien en uitproberen. De Grote Zaal van Q-Factory wordt voor het eerst bij dit evenement betrokken, waardoor de expositieruimte enorm toeneemt, en ook de ‘anderhalve meter’ gewaarborgd kan worden. We verwachten een 15-tal exposanten; van grote merken tot boetiekmerken en -bouwers.Workshops en masterclasses
Amsterdam Guitar Heaven presenteert een breed palet aan workshops en masterclasses; gitaar en bas; van klassiek tot metal; voor beginners en gevorderden. De workshops vinden plaats door het hele gebouw heen, natuurlijk met inachtneming van de RIVM-richtlijnen, dus fijn intiem op anderhalve meter afstand, met veel individuele aandacht en participatie,

Thema 1: Tour door de tijd
We focussen dit jaar een flink aantal workshops op een tour door de tijd: een reis langs zeven decennia van rock ’n’ roll, pop, jazz, fusion, metal en meer. We laten de invloeden van de geweldenaars voorbijkomen op vier, vijf, zes, zeven snaren, en meer. Hoe hebben de muziekontwikkelingen van de jaren vijftig tot nu doorgewerkt in het spel van de clinicians? Stel er je vragen over in die intieme workshops!

Thema 2: EGTA workshops en Jong Talentenpodium
De EGTA (European Guitar Teachers’ Association) presenteert enkele workshops op het gebied van klassiek gitaar en een jong-talentpresentatie klassiek gitaar.

Thema 3: StageCoach Sessions | Aquarium Sessions
Met onze uitgeverij (Musicmaker, De Bassist, Gitarist, Slagwerkkrant, Interface) hebben we het afgelopen jaar tal van videoproducties gereleased. Een aantal daarvan zullen we tijdens Amsterdam Guitar Heaven live presenteren!

Avondprogramma
Ook zijn we een bijzonder avondprogramma aan het samenstellen in de Grote Zaal van Q-Factory. Het aantal beschikbare plaatsen zal beperkt zijn, dus bestel je kaarten op tijd. Het programma staat in het teken van het thema ‘Tour door de Tijd’. Volg Musicmaker.nl en onze socials voor programmanieuws!

Tickets
De ticketverkoop start 17 september. 

Amsterdam Guitar Heaven
Zaterdag 21 november 2020, 12.00-18.00 uur
Q-Factory Amsterdam

www.musicmaker.nl/events