#YouFollowMeIFollowYou

Help elkaar aan 1000 YouTube-abonnees - in tijden van corona

Muzieknieuws 03-04-2020 16:17

Voor muzikanten vallen de inkomsten uit optredens nu weg en uit lesgeven grotendeels ook. #YouFollowMeIFollowYou is een sympathieke actie om ervoor te zorgen dat we toch nog wat inkomsten uit YouTube hebben. Veel zal het niet zijn, maar als morele steun is het zeer welkom.

Het principe is doodsimpel: vanaf 1000 abonnees betaalt YouTube je een klein bedrag voor elke bezoeker. Dus als muzikanten zich abonneren op elkaars YouTube-kanaal en zo het aantal abonnees boven de 1000 uittillen, dan wordt er geld verdiend.

Meedoen
Hoe je mee kunt doen? Doe een oproep op Facebook of Instagram, bijvoorbeeld met onderstaande standaardtekst en volg iedereen terug die jou gaat volgen op YouTube. Belangrijk is wel dat je een like of comment achterlaat en een video bekijkt. Anders bestaat de kans dat YouTube je niet ziet als ‘echte’ abonnee.

Deze standaardtekst lees je nu bij veel artiesten op Facebook en Instagram en die kun je makkelijk overnemen:

#YouFollowMeIFollowYou
‘Ik heb een voorstel om de economische verliezen die we de komende maanden zullen lijden, een klein beetje te verzachten. Dit vereist dat er minimaal 1000 mensen meedoen. Het voorstel: elke betrokken persoon moet een YouTube-kanaal hebben of openen. De 1000 betrokkenen moeten zich abonneren op elkaars kanalen, zodat iedereen geld kan verdienen met zijn kanaal. (Dit betekent dat YouTube je een klein bedrag betaalt voor elk bezoek aan je video’s). Evenzo moeten die 1000 mensen proberen de video's van de kanalen van de anderen af te spelen en anderen aanmoedigen om mee te doen.
Laten we het #YouFollowMeIFollowYou noemen.
Laten we de netwerken voor ons laten werken nu we er deze periode toch de hele dag aan vast zitten.
Laten we in deze periode doorgaan met het creëren en uploaden van content.'

Kanalen
Drummer Koen Herfst kwam door deze actie al aan de benodigde 1000 abonnees, maar de YouTube-kanalen van alle Nederlandse en Belgische muzikanten en bands verdienen nu natuurlijk een subscribe.

Begin bijvoorbeeld met deze:
Koen Herfst
Joe Goes Hunting
Vernon Chatlein
Tin Man And The Telephone
Young Talents Jazz Band

 

 

 

zoeken
zoeken