aanmelden
Release van de week: The Pilgrims - 6IX
Vandaag verschenen - 6 maart 2020
Muzieknieuws 06-03-2020 14:31
De uit Noord-Holland afkomstige The Pilgrims was in de jaren negentig een succesvolle rockband, die werkelijk overal in het land speelde. Vooral de soulvolle, rauwe zang van Reniet Vrieze gaf The Pilgrims iets extra’s. Nadat gitarist Persijn Joling na 10 bandjaren een herseninfarct kreeg, werd het stil rond de band. Maar de muziek bleef trekken...

openingsfoto: Ron Koffeman

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een video en eenSpotify-playlist. 


The Pilgrims speelde in hun succestijd in de jaren negentig op festivals als Paaspop, Waterpop en Parkpop. Van de vier albums die de band in die tijd uitbracht, verschenen een aantal singles en het nummer White Men kwam zelfs in de Top 20 (Dat was in die tijd nog een behoorlijke prestatie!).

Het uitvallen van gitarist Persijn Joling, betekende min of meer het einde van The Pilgrims. Zanger Reniet Vrieze richtte zich op zijn studio, zijn gezin en andere muzikale projecten. Tot 2017: toen deed de band ‘enkel voor de fun’ een kleine tour en verkocht tijdens optredens een nieuw album, dat hoofdzakelijk nieuwe opnames van oude songs bevatte.

Serieus
Dit kleine voorproefje smaakte overduidelijk naar meer. The Pilgrims doken weer de studio in voor een serieuze nieuwe plaat. Zanger Reniet Vrieze en drummer Henri van Bergen tekenden voor de productie. Het album werd opgenomen in de RAW Studio in Zaandijk en gemixt door de bekende producer en songschrijver Emile den Tex.

Het nieuwe album 6IX bevat 14 nieuwe songs en bij wijze van bonustracks twee covers van Otis Redding (I’ve Been Loving You Too Long en Sittin’ On The Dock Of The Bay). De muziek put uit de rijke rockgeschiedenis. Variërend van van-dik-hout-zaagt-men-planken-rock tot intieme ballads, tot meer rootsgeïnspireerde nummers waar de geest van artiesten als Dr. John en J.J. Cale in rondwaart. De verbindende factor is Reniets rauwe, krachtige en soulvolle stem.

The Pilgrims gaan dit jaar touren. De volgende shows zijn al bevestigd:

13-3 – Concerto (instore) – Amsterdam
14-03 – North End (instore) – Haarlem
30-03 – Countdown Cafe (radio) @ Q-Factory – Amsterdam
17-04 – De Flux – Zaandam
29-05 – Fluor – Amersfoort
05-07 – Muze Misse Festival – Oss


Luister hier naar de mooie vertolking van Redding's I've Been Loving You:


Luister hier het hele album: