aanmelden
Grammy-nominaties voor Altin Gun, Metropole Orkest, Young Kio, Roselilah en Freek van Workum
Diverse Nederlandse artiesten en producers genomineerd - 26 januari volgt de uitreiking
Muzieknieuws 20-11-2019 22:07
Afgelopen week was trompettiste Maite Hontele in Las Vegas als genomineerde voor een Latin Grammy. Ze won 'm niet. Op 26 januari 2020 zijn er nieuwe kansen voor Nederlandse bands, muzikanten en producers. Dan is er de uitreiking van de Grammy Awards. Altin Gun, Metropole Orkest, Young Kio, Roselilah en Freek van Workum zijn genomineerd!

Natuurlijk zijn Billie Eilish en haar broer (zie interview in Musicmaker 469, oktober 2019) genomineerd, acht keer maar liefst, inclusief de belangrijkste categorieën, maar ook heeft de lange rij nominaties diverse keren een Nederlands tintje. 

Altin Gün & Metropole Orkest
Grote verrassing is dat Altin Gün met hun album Gece is genomineerd in de sectie Best World Music Album, naast bijvoorbeeld Angelique Kidjo. 

Maar ook is in dezelfde categorie Metropole Orkest & Bokanté met What Heat genomineerd.

 

Young Kio
Beatmaker Young Kio werkte mee aan de grote hit Old Town Road van Lil Nas X Featuring Billy Ray Cyrus en is genomineerd voor Record of the Year! 

Roselilah en Freek van Workum 
21 Savage is met i am>i was genomineerd voor Best Rap Album en producers Roselilah en Freek van Workum werkten mee aan een paar tracks van die productie, maar staan niet officieel op de nominatielijst. Maar toch! 

Freek van Workum:

En Rosalilah: 

Check hier de volledige lijst Grammy nominees