aanmelden
Release van de week: Kraak & Smaak - Pleasure Centre
Vandaag verschenen: 18 oktober 2019
Muzieknieuws 18-10-2019 14:38
Al sinds het verschijnen van debuutalbum Boogie Angst in 2005 reist het dj- en producerstrio Kraak & Smaak met hun mix van elektronica, funk, disco en house de hele wereld over. Vandaag verschijn het zesde album Pleasure Centre.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er elke week een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist.

Op het zesde studio-album Pleasure Centre mixen de heren uit Leiden hun bekende elektronische funksound met seventies & eighties yacht rock en dream pop. Retro-sounds mengen zich met lichtvoetige grooves.
  
Opnames
In de volgende Musicmaker delen de mannen hun werkwijze en vertellen ze over hun favoriete gear die in hun eigen studio in Leiden staat. Daar werden ook de demo’s opgenomen voor Pleasure Centre.
Voor de definitieve opnames vloog het funktrio naar Los Angeles om daar samen te werken met verschillende gastartiesten. Kraak & Smaak weet vaker bijzondere muzikanten te strikken voor hun albums en ook ditmaal wist het drietal het beste talent te selecteren met versterking van vocalisten als Izo FitzRoy, Nic Hanson en Wolfgang Valbrun enen L.A.-locals Gavin Turek, The Palms en Satchmode.
Pleasure Centre is het resultaat van twee jaar hard werk en het is de eerste uitgave op Kraak & Smaak’s eigen label Boogie Angst.

De single Same Blood met vocals van The Palms:

 

 

Luister hier het hele album: