aanmelden
Release van de Week: Van Dik Hout - Een Nacht Eeuwigheid
Vandaag verschenen - 25 oktober 2019
Muzieknieuws 25-10-2019 10:10
Al sinds 1985 maken Dave Rensmaag, Benjamin Kribben, Sandro Assorgia en Martin Buitenhuis muziek - drummer Louis de Wit kwam er in 1989 bij en vertrok in 2018- en ze doen dat al zo'n 30 jaar onder de naam Van Dik Hout. De band is still going strong en vandaag komt het tiende studioalbum Een Nacht Eeuwigheid uit.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er elke week een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist.

Stil In Mij is een Nederpopklassieker maar de van oorsprong Helderse band heeft veel meer pareltjes gemaakt. Alles Of Niets, Mijn Held Zijn, Laat Het Los, Pijn (met Herman Brood), De Stilte Valt Zo Hard en Tot Jij Mijn Liefde Voelt, om er maar een paar te noemen. Voor het laatste nummer maakte de band een Nederlandse tekst op een klassieker van Bob Dylan. Het nummer met de originele tekst - Make You Feel My Love - werd een hit voor Adele en het gaf Van Dik Hout mooi wat extra aandacht. De versie van De Dijk's Huub van der Lubbe - met de VDH-tekst - is ook mooi trouwens!


Video: Stil In Mij in 1995, met dé gitaarriff, de bijzondere baspartij en natuurlijk het meezinggedeelte: 'Pinkpop! Zo........'

Dit jaar kwam de band na een rustige periode terug met een jubileumtour en een mooie single die ook Eén Nacht Eeuwigheid heet. De band speelde het nummer op Radio 2 en daar zijn natuurlijk beelden van:Vandaag komt het hele album uit - de eerste sinds vijf jaar - en het is typisch Van Dik Hout met de herkenbare en duidelijke stem van Buitenhuis, de mooie solo's van Rensmaag, de strakke basis van Assorgia en drummer Oscar Kraal en natuurlijk de altijd fijne baspartijen van Ben Kribben. 


Hier hoor je het hele album:
Van Dik Hout-website