aanmelden
Documentaire over The Rainbow op komst
Met archiefbeelden van Lemmy
Muzieknieuws 15-10-2019 18:43
Op 29 oktober verschijnt er een documentare over de beroemde The Rainbow met interviews met rock n' roll-legendes als Ozzy Osbourne, Slash, Gene Simmons, Lita Ford, en Lemmy Kilmister.

Elk jaar als we de NAMM-muziekbeurs bezoeken proberen we even naar Hollywood te gaan en na het zien van Quentin Tarantino's laatste film Once Upon A Time In Hollywood hebben we er weer extra zin in. Het is een beetje vergane glorie, maar je vindt er veel vintage gitaarwinkels en rockhistorie. Neem nu de Roxy, waar zelfs onze Herman Brood ooit nog speelde.

Vlak ernaast, op de Sunset Strip, heb je de befaamde Rainbow Bar & Grill en Whisky A Go-Go. Beide werden opgericht door de inmiddels overleden Mario Maglieri en zijn pizza's - nu door anderen gebakken, voordat de grapjassen ons gaan verbeteren - worden nog steeds de beste van LA genoemd.

Naast pizzabakker was Mario - the King of the Sunset Strip - muziekliefhebber en hij hielp honderden startende artiesten die vol hoop en dromen naar LA kwamen. De zaken hangen dan ook vol met foto's van beroemde artiesten en dat kan je straks allemaal terug zien in de docu.

De producer van de docucumantaire, Nolan Gallagher:
'We zijn blij dat we de The Rainbow-documentaire kunnen uitbrengen, want het is een testament van de rock n' rol-historie. De iconische Rainbow Bar and Grill was door de jaren heen een thuis voor vele rocklegendes en de documentaire is een must-see voor alle muziek- en Sunset Strip-liefhebbers.

De docu is al te bestellen op iTunes. En hieronder zie je de trailer: