aanmelden
Release van de Week: The Analogues - Abbey Road
Vandaag verschenen - 27 september 2019
Muzieknieuws 27-09-2019 17:29
The Analogues maken er een kunst van om The Beatles tot in detail na te spelen. Is er in een nummer één klap van een belletje nodig? Muzikaal brein en bassist Bart van Poppel reist desnoods per ezel over besneeuwde bergkammen naar een Peruaans mijnwerkersdorpje als alleen daar de juiste bel hangt. Vandaag komt - vijftig jaar en een dag na het origineel - de liveversie van Abbey Road uit, van onze Nederlandse Beatles-tributetrots.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er elke week een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist.

Toen we voor Musicmaker 437 (juli/augustus 2016) bij The Analogues te gast waren tijdens de soundcheck van hun ode aan het album The Magical Mystery Tour, waren we al onder de indruk. Bij hoeveel bands zie je zoveel gitaren, twee monitortafels en zo'n ontzettend uitgebreide en geoliede productie? 

Afgelopen week zagen we bij DWDD dat The Analogues nog steeds voor al hun instrumenten precies de juiste kiezen, om zo getrouw mogelijk te blijven aan de instrumenten die The Beatles destijds zelf gebruikten. 

 
Live
Ben je Beatlesfan? Natuurlijk kun je de nieuwe geremasterde versie aanschaffen en opzetten, het mag ook je oude, grijsgedraaide elpee zijn of welke andere versie dan ook, maar voor een prachtige live-ervaring zijn The Analogues de band! Voor deze haast perfecte liveopname van Abbey Road togen ze naar de plek waar het album naar vernoemd is. Abbey Road, waaraan de studio staat waarin The Beatles hun meeste meesterwerken opnamen. Met publiek speelden ze het album een aantal keer integraal tot de heren Analogues zelf tevreden waren. The Beatles speelden het album zelf nooit live, dus nu weten we hoe het geklonken zou hebben als George, Paul, Ringo en John het hadden gespeeld.

Hieronder vind je een spotify-link met het hele album en daaronder een link naar de website van The Analogues, voor tourdata en het bestellen van vinyl of cd.
De playlist:Analogues-website