aanmelden
Q-Factory viert vijfjarig bestaan
Open dag op 21 september met optreden Will And The People
Muzieknieuws 15-09-2019 07:09
Het Amsterdamse muziekmakerscentrum Q-Factory bestaat vijf jaar en viert dit op zaterdag 21 september met een open dag, een foto-expositie en een indoor festival met onder andere de Britse band Will and the People.

Ter ere van zijn vijfjarig bestaan opent Q-Factory op zaterdag 21 september 2019 zijn deuren voor iedereen die een kijkje wil nemen in de oefenruimtes, de drie podia, het Q-Factory Hotel, maar ook alle opleidingen, studio’s en andere bedrijven die in Q-Factory zijn gevestigd. Zo kun je een demonstratie bijwonen van de Japanse drummers Yamato Taiko School, binnen kijken in de studio's van Abbey Road Institute en een workshop volgen van DJ School Amsterdam. In de lobby van het Q-Factory Hotel spelen singer-songwriters van de Dutch School of Popular Music.


Eigenaar Jan 't Hoen bij het programma van 5 Jaar Q-Factory (foto: Bullet-Ray)

MUSICMAKER DOET OOK MEE!
Bij Keijser 18, uitgeverij van titels als Musicmaker (!), Gitarist, De Bassist, Slagwerkkrant en Interface, kun je tijdens de open dag een akoestische sessie bijwonen van de Britse indiepopband Will And The People, onder andere bekend van hun hit Lion In The Morning Sun. 's Avonds is de band te zien tijdens het indoorfestival dat Q-Factory organiseert rondom het jubileum. Ook Jack And The Weatherman, Kita Menari, Starfish en Soap zullen hier optreden.

FOTO-EXPOSITIE
Bij de jubileumviering hoort ook een foto-expositie met meer dan veertig pakkende en bijzondere foto’s die de muzikale hoogtepunten van '5 jaar Q' weergeven. De expositie is gecureerd door gerenommeerd concertfotograaf Raymond 'Bullet-Ray' van Olphen, die vele grootheden heeft gefotografeerd, onder wie The Rolling Stones, Stromae, Iggy Pop, The Police, Radiohead en Grace Jones.

Kijk voor het voor het volledige programma, elders op Musicmaker.nl.

In Musicmaker 469, september 2019, die vanaf vrijdag 20 september 2019 verkrijgbaar is, lees je een uitgebreid interview met Q-Factory-directeur Jan 't Hoen (tevens drummer van Wild Romance). Hierin spreekt hij over de beginperiode, de huidige stand van zaken en de wilde toekomstplannen die hij met Q-Factory heeft. Zie ook