aanmelden
Pip Blom over de Popronde
Een heel cool concept
Muzieknieuws 21-08-2019 14:43
De Popronde gaat op 12 september 2019 weer van start. Pip Blom, zangeres/gitariste van de gelijknamige indiepopband, deed in het verleden ook mee aan dit jaarlijkse door Nederland rondreizende festival voor jong talent. Inmiddels is ze met haar band in binnen- en buitenland doorgebroken. Maar ze is de Popronde zeker nog niet vergeten. Ze vertelt over het belang en geeft haar visie op het festival.

In Musicmaker 468 lees je uitgebreid over de carrière van de ideologische indiepop van Pip Blom, de zangeres/gitariste die met haar band als een speer naam maakt in binnen- en buitenland. Ze siert niet voor niets de cover van Musicmaker's september-editie van 2019. Toen Pip nog een Pipje was, deed ze mee aan de Popronde. Hierover vertelt ze:
‘Ik vind het concept van de Popronde heel cool. Logisch dat veel bands mee willen doen: je komt op plekken waar je normaliter niet zou komen. Dat er zoiets als de Popronde bestaat, is natuurlijk heel vet!’

De Popronde biedt 144 muzikale acts in totaal in 41 steden de kans om op te treden. Cijfers om mee te pronken. De zangeres/gitariste zou de Popronde zelf graag echter weer iets kleinschaliger zien worden.
‘De organisatie geeft nu een heel grote groep een erg verspreid podium. Ik vraag me af of het misschien niet beter zou zijn om een iets kleinere groep wat grotere podia aan te bieden. Ik ken veel bandjes die wel waren geselecteerd, maar uiteindelijk slechts drie shows mochten spelen. Daar heb je niet veel aan. Vooral de meest geboekte bands kunnen echt de vruchten van de Popronde plukken. Als de selectiecommissie voortaan iets van veertig bands uitkiest - in plaats van honderdveertig - en per stad tien te gekke speelplekken beschikbaar stelt, dan komt het kwaliteitsstempel wat hoger te liggen, denk ik. Zoiets zou ik zelf als bezoeker in elk geval het liefst hebben: kwaliteit boven kwantiteit.’

Lees het complete interview met Pip Blom en veel meer interessante artikelen voor muzikanten in Musicmaker 468, september 2019. Bestel hem hier!