Bands organiseren Last Night On Earth

Haags feestje voor de échte rockers

Muzieknieuws 15-09-2017 15:17

De rockbands Shaking Godspeed en Death Alley organiseren vanavond voor de tweede keer hun eigen festival Last Night On Earth. Ditmaal vindt het plaats in De Besturing in Den Haag.

De door popmuziek gedomineerde wereld komt even tot stilstand tijdens Last Night On Earth. Op knopjes drukkende DJ’s en schattige popgroepen zijn verboden vanavond: serieuze rockbands vormen de line-up van het festival. Tot in de vroege uurtjes staat complex De Besturing in Den Haag volledig in het teken van krijsende gitaren en snoeiharde drums.

Wurggreep
In de Marktkantine in Amsterdam werd vorig jaar de eerste – volledig uitverkochte – editie van het festival georganiseerd. De mannen van Shaking Godspeed en Death Alley vonden het hoog tijd worden voor een avond als deze. 'Om recht te doen aan de haast ontsilbare honger van het snel groeiende en verbredende Nederlandse rockpubliek, ageren we tegen vroege curfews en veiligheid-voorop-mentaliteit die rock 'n' roll al veel te lang in de wurggreep houdt', aldus de bandleden.

Shaking Godspeed bracht deze week zelfs een soundtrack voor het festival uit: 

De eerste act begint vanavond om 21:30 uur in De Besturing te Den Haag. Deze editie zullen Birth Of Joy, Dirty Fences, NEED, Last Rites Orchestra x Santa Cruz en oprichters Death Valley en Shaking Godspeed de zaal platspelen.

Voor meer info kun je terecht op de Facebook-pagina van Last Night On Earth.

zoeken
zoeken