Dan Auerbach's sleutel tot opnamesucces

Koop een achtsporen-bandrecorder!

Muzieknieuws 18-05-2017 13:10

Dan Auerbach ken je waarschijnlijk als frontman van bluesrockduo The Black Keys. Hij is ook actief als producer en werkt hij sinds 2009 vanuit zijn eigen Easy Eye Studio in Nashville. Zijn motto: klein beginnen, groots dromen!

De coverheld van Musicmaker 446 kreeg in zijn Easy Eye Studio onder meer Dr. John, Lana Del Rey en Ray LaMontagne reeds over de vloer. Daarnaast nam hij er zijn tweede soloalbum Waiting On A Song op. Net zoals zovelen, begon Dan klein.

Dit raadt hij aspirant-producers ten zeerste aan: 'Koop een achtsporen-bandrecorder en ga het geluid nabootsen van je favoriete plaat. Je zal er niet direct in slagen, maar door daarnaar op zoek te gaan en een sound uit te vogelen, creëer je onbewust je eigen geluid. Je zal er steeds dichterbij komen en uiteindelijk vind je het geluid wat bij jou past. Ik heb daar een Tascam 388 achtsporen-recorder voor gebruikt. De jaren dat ik daarmee heb aangekloot, staan aan de basis van de Easy Eye Sound Studio.'

Met deze Tascam 388 begon het allemaal

Waar al dat 'aankloten' uiteindelijk toe leidde, hoor je op King Of A One Horse Town van het nieuwe album Waiting On A Song:

Het volledige artikel over Dan Auerbach´s Easy Eye Studio lezen en heel veel andere interessante artikelen voor muzikanten doorspitten? Bestel Musicmaker #446, juni 2017 (tot 23 juni zonder verzendkosten én zonder verplichtingen)  hier!

zoeken
zoeken