Twaalfde editie Twents Gitaarfestival

Concerten, workshops, masterclasses en competities

Muzieknieuws 01-05-2017 20:10

De twaalfde editie van het Twents Gitaarfestival is aangekondigd. Van donderdag 25 tot en met zondag 28 mei staat Enschede in het teken van de gitaar. De bezoeker kan zich vermaken met concerten, workshops, masterclasses en competities, als toeschouwer of participant.

Of je nou beginner, gevorderd of virtuoos bent: het Twents Gitaarfestival is er voor iedere gitarist die graag wil leren en/of inspireren. De organisatie heeft een blik artiesten opengetrokken die concerten, workshops en masterclasses zullen verzorgen. Onder hen bevinden zich: Zoran Dukić, Johannes Möller, Izhar Elias + Guitar Fusion, Edsart Udo De Haes & María Marín, Raymond Nijenhuis, Necj Kuhar & Moeke Sugiura (EminENt Duo).

De concerten van de klassiek gitaristen Dukić, Möller en EminENt Duo vinden dit jaar plaats in het Wilminktheater. Edsart Udo De Haes & María Marín zullen in het Vestzaktheater optreden.

Er zijn workshops gespitst op flamenco, verzorgd door Edsart Udo De Haes, en blues, verzorgd door Raymond Nijenhuis. Je kunt je opgeven voor een individuele les of groepsles. 

Een gebruikelijk onderdeel is Kaj's Guitarstore's competitie voor sologitaristen. Wil je niet soleren, maar wel zelf de handen uit de mouwen steken, dan kan je diverse lessen volgen of meedoen aan het Festival Ensemble, waar je als onderdeel van een grote groep een muziekstuk zal opvoeren.

Zie ook Twents Gitaarfestival.

zoeken
zoeken