Popopleidingen - wat heb je eraan?!

Videopresentaties CvA en HBA

Muzieknieuws 20-04-2017 18:34

Tijdens muziekbeurs Dancefair/Musicfair konden muzikanten niet alleen de nieuwste gear checken. Dankzij de vele panels viel er daadwerkelijk iets te leren! Zo ook op de Musicmaker Stage. Hier stelden wij bijvoorbeeld aan Ivo Severijns (Herman Brood Academie, Rock City Institute) en Jack Pisters (Conservatorium van Amsterdam) de vraag: pop- en rockopleidingen, wat heb je eraan?! Lees het uitgebreide artikel in Musicmaker 445, mei 2017. Hier vast een voorproefje, inclusief indrukwekkende showreels van met de artiesten en bands die uit deze opleidingen naar voren zijn gekomen.

Naast het muzikale aspect wil Ivo Severijns met zijn mbo-opleidingen ook een netwerkfunctie vervullen. Ivo: ‘We bieden een plek aan om je netwerk op te bouwen. Zowel met medestudenten als met de docenten. Je kan ook na je afstuderen altijd een berichtje naar de docenten sturen. Wij leren ook veel van de studenten en van hun strubbelingen. We laten de muzikanten zich daarnaast ook op zakelijk vlak ontwikkelen. Dat kunnen heel simpele tips zijn, zoals het maken van afspraken met de zaal of het regelen van de betalingen.’


Jack Pisters: ‘Het is belangrijk om die zakelijke kant mee te geven. Studenten zitten bij ons in de leeftijdscategorie van 17 tot 23 jaar. Ze willen zelf graag dingen ontdekken, maar wanneer ze een contract krijgen aangeboden, is het fijn om iemand te hebben om dat te laten checken. Dat soort dingen doen wij ook. We proberen de link te leggen tussen onze eigen ervaringen en de dingen die de studenten nu meemaken.’


Het volledige artikel over deze popopleidingen lezen, inclusief ervaringsdeskundigen als Mister & Mississippi, Tessa Rose Jackson en Emil Landman, en heel veel andere interessante artikelen voor muzikanten doorspitten? Bestel Musicmaker #445, mei 2017 (tot 19 mei zonder verzendkosten én zonder verplichtingen)  hier!  

Bekijk hier de shworeel van de Herman Brood Academie waarin de bands gefeatured worden die zijn voortgekomen uit de opleiding. 


 
Bekijk hier de showreel van de popopleiding van het Conservatorium van Amsterdam, met studenten en alumini van de opleiding. 

 

zoeken
zoeken