aanmelden
Buma ROCKS! goes Roadburn
Netwerken tussen de stoner-en doombands
Muzieknieuws 21-03-2017 15:04
Buma ROCKS!, het internationale showcase en conferentie festival voor stevige muziek, doet dit jaar voor het eerst het Roadburn Festival aan. Roadburn wordt gehouden in 013, Tilburg. Sinds 1999 programmeert het festival doom-, stoner-, avant-garde en psychedelische acts in rock en metal. Dit jaar zal Roadburn van 20 tot 23 april plaatsvinden.

De eerste editie van Buma ROCKS! tijdens Roadburn zal plaatsvinden op vrijdag 21 april. Het programma bevat een netwerkmeeting en een Heavy Panel. Het thema van het panel is, Overcoming Barriers: hoe bereikt een ambitieuze band uit Nederland-of welk land dan ook-een zo groot mogelijk publiek en hoe overwin je daarbij geografische én zakelijke barrières?

De volgende panelleden zullen, onder leiding van moderator Mark van Schaick, praten over het thema Overcoming Barriers:

Pip Soret, de Europese labelmanager van Relapse Records.

Luc Favié, boeker voor het grote kantoor Rock The Nation alsmede Doomstar Bookings, waarvan hij tevens mede-eigenaar is.

Laster, de 'Roadburn Introduces-band voor 2017, die internationaal flink wat aandacht begint te trekken met het nieuwe album Ons Vrije Fatum.

Kim Kelly, redacteur van Noisey US; evenzeer bekend vanwege haar bijzondere neus voor opkomend talent wereldwijd als de eigenzinnige en rechttoe-rechtaan manier waarop ze haar mening uitdraagt.

Thomas Sciarone, een van de zes leden van de Nederlandse 'post-everything' band GOLD.

Mensen met een combi-of vrijdagticket voor Roadburn kunnen terecht bij Buma Rocks!. Kaarten zijn verkrijgbaar op de Roadburn-site