aanmelden
Paaspop Academy 2017
Hoe ziet de festivalbezoeker van de toekomst eruit?
Muzieknieuws 15-03-2017 15:58
Het Schijndelse Paaspop organiseert tijdens zijn festival weer de Paaspop Academy. Dit jaar staat het thema Onder Invloed?! centraal. Daarnaast viert de Academy haar vijfjarig bestaan, dit wordt gevierd met een terugblik op de voorgaande edities.

Paaspop Academy wordt op vrijdag 14 april georganiseerd op de eerste Paaspop-dag. Het draait tijdens dit evenement om trends, vernieuwing en andere ontwikkelingen in de muziek-en festivalindustrie.

Het thema Onder Invloed?! heeft weinig raakvlakken met drugs, alcohol en andere verslavende middelen. Er wordt wel gediscussieerd en nagedacht over wie of wat het publiek prikkelt om naar een bepaald festival te gaan. Is het de druk van vriendengroepen, zijn het de meningen van vloggers of volgen fans gewoon hun idool? Uiteindelijk moet er een antwoord komen op hoe de festivalbezoeker van de toekomst eruitziet. Als we Paaspop mogen geloven gaat een bezoeker namelijk niet alleen voor de muziek naar een festival, maar zijn er ook andere factoren van belang. Daarnaast betwijfelt Paaspop of de gewone mediacampagnes van festivals nog wel zo effectief zijn in vergelijking met het grote aantal meningen en informatie op de nieuwe media. Consumenten worden via opinies en informatie op bijvoorbeeld Facebook sterk beïnvloed: de negatieve reacties op Pinkpop met Justin Bieber wordt als voorbeeld genoemd.

Via een seminar en een paneldiscussie wordt op deze kwesties ingegaan. Professionals die aanwezig willen zijn bij Paaspop Academy kunnen zich aanmelden via de website. Plaatsen zijn beperkt.