Gustaf Sheet Music

Noten lezen voor alle muziekstijlen

Muzieknieuws 28-11-2016 18:04

Noten lezen suf en alleen voor jazzmusici? Vertel eens op een feestje of in de kroeg dat je kan noten lezen en je stijgt meteen in aanzien! Dus ook als je van pop of metal houdt loont het om deze discipline onder de knie te krijgen. Bladmuziek-app Sheet Music van Gustaf kan daarbij helpen.

Lijkt het je leuk om eens notenschrift te leren lezen in plaats van de sneller te begrijpen tablatuur en zit het een beetje snor met je Engels? Dan zou je eens op site van Sheet Music kunnen kijken en/of de app downloaden. Daar is namelijk notenschrift te vinden van uiteenlopende muziekstijlen die je tegen betaling (ook in euro's) van de Gustaf Store kunt downloaden.

De app biedt notenschrift van bekende nummers. Zo kan je uitwerkingen aanschaffen van Coldplay, Amadeus Mozart, Led Zeppelin en Nick Cave, maar ook filmmuziek en R&B. En wel voor zang, piano/keyboard, (bas)gitaar, koperblazers, strijkinstrumenten, et cetera.

Een mogelijk voordeel is - net als bij e-books - dat je niet veel papier meer hoeft mee te zeulen en dus dat je minder snel (delen van) partituren kwijtraakt. Bovendien kan je - net als op analoge notenschriftpagina's - in de tabs (lastige) passages markeren. Extra gemakkelijk van de digitale partituren: als het nodig is, kan je de noten met een druk op de knop transponeren. Kortom: een kijkje waard.

Zie ook onderstaand instructiefilmpje.

zoeken
zoeken