ROC(K) Roadtrip

Muziekstudenten gaan de hort op

Muzieknieuws 10-10-2016 15:25

Vijf regionale opleidingscentra (ROC's) hebben met Roadtrip een nieuw podium voor jonge muzikale acts gecreëerd die daardoor in uiteenlopende Nederlandse steden kunnen optreden. Op donderdag 13 oktober 2016 trapt Rijn IJssel Muziek af met een clubavond in Willemeen in Arnhem, waar zes talentvolle acts zullen spelen.

Rijn IJssel Muziek, D'Drive Leeuwarden Podiumkunsten, Productie & Events, Noorderpoort Kunst & Multimedia, ROC van Twente en Rock City Institute slaan de handen ineen om jong muzikaal talent van hun opleidingen te kunnen presenteren in uiteenlopende steden. Elk ROC is verantwoordelijk voor een clubavond waarop de meest interessante en onderscheidende acts van de ROC's zich in een festivalachtige setting presenteren.


Hollow Men (foto door Rob Kleinjans)

De eerste editie, die gratis toegankelijk is, vindt plaats op donderdag 13 oktober 2016 in het Arnhemse poppodium Willemeen. Vanaf 19:30 uur treden er zes bands op: Hollow Men, Gem Of A Bird, The Desmonds, The Blue, Sheverine en Exit The Hive.


Sheverine (foto door DXP Photography)

Niet alleen de muziek is handen van leerlingen. Een belangrijk deel van de productie en communicatie wordt uitgevoerd door studenten van de opleiding Evenementen & Organisatie, afkomstig van dezelfde ROC's.

Naar verwachting zal de volgende showcase in Groningen gaan plaatsvinden in januari 2017. De bedoeling is om studenten op uiteenlopende plekken te laten spelen, zodat ze vlieguren in een professionele setting maken, elkaar inspireren en hun netwerk vergroten. 



zoeken
zoeken