Nieuwe iOS akkoordherkenners-app van Chordify

Speel je favoriete liedjes mee op je mobiel of tablet

Muzieknieuws 26-09-2016 15:32

Chordify, het online-programma dat automatisch akkoorden kan herkennen, heeft een nieuwe app voor iOS ontwikkeld. Vanaf nu kan je dus ook akkoordenschema's van je favoriete songs op je mobiel of tablet oproepen.

Met Chordify kan je muziek vanuit je eigen digitale muziekbibliotheek en via YouTube, Deezer of Soundcloud omzetten naar akkoorden. Chordify herkent automatisch de akkoorden uit het muziekstuk en plaatst ze op de juiste maat in een eenvoudige, intuïtieve player. Handig als je voor je coverband snel een paar nieuwe nummers moet instuderen of als je wilt meespelen met je favoriete liedjes.

 

De muziekdienst is online al behoorlijk populair en heeft naar eigen zeggen miljoenen maandelijkse bezoekers. Inmiddels zijn er meer dan 4,5 miljoen nummers van akkoorden voorzien en telt Chordify een half miljoen geregistreerde gebruikers.

Vanuit de Chordify-gemeenschap was er veel vraag naar een mobiele app naast de web-applicatie en die is er voor iOS-gebruikers inmiddels gekomen. De nieuwe app heeft dezelfde basisfuncties als de webversie. De gebruikersinstellingen en muziekbibliotheek in de app worden gesynchroniseerd met die van de website. Gebruikers die nog niet alle akkoorden feilloos kennen, kunnen vanaf nu ook meespelen met interactieve akkoorddiagrammen voor piano, gitaar en ukelele.

zoeken
zoeken