NAMM 2024: Epiphone Rex Brown Thunderbird

Tbird voor Pantera-bassist

Merknieuws 16-01-2024 18:07

Pantera-bassist Rex Brown was al geëerd door Gibson met een dure, Amerikaanse Thunderbird en nu is het Epiphone-broertje gearriveerd.



Epiphone levert per direct de Rex Brown Signature Thunderbird. De bas valt vooral op door de kleurstellingen: helemaal zwart met gouden hardware. 


De Tbird heeft vanouds een hals van negen lagen mahonie en walnoot, met twee aangelijmde, mahonie 'body wings'. De toets is laurier en verder zien we dus vooral veel goud. De bas heeft goudkleurige knoppen, een goudkleurige Babicz-brug, goudkleurige ringen om vernikkelde Thunderbird-elementen, gouden, klassieke stemmechanieken en de klaur van de slagplaat kan je wel raden: goud Net als we bij Gretsch soms zien is het een doorzichtige slagplaat die van achter goud gespoten is. Zelfs de messing topkam past er qua kleur mooi bij.



Natuurlijk zijn er wat leuke verwijzingen naar Rex. Er staat een tekening van zijn hoofd op de plaat die de elektronica beschermt en je vindt zijn handtekening achterop de kop en op de meegeleverde, luxe koffer. De slahplaat heeft het bekende Thunderbird-logo.


Technisch gezien is de bas - op de Babicz-brug en messing topkam na - niet opzienbarend. Het heeft twee standaard Thunderbird-elementen (Epiphone ProBucker 760) en bediening voor volume, volume en toon. Waarom zou je een goede bas veranderen?
De prijs van dit alles? € 1.499,- Dat is niet mis, maar we hebben het natuurlijk over een Sihgnature bas met doorlopende hals én koffer. 




Meer info vind je op de website van Epiphone.



zoeken
zoeken